"Seeking friends for a chat! :D"

Opdateret: 4. sep. 2018

Sådan står der på min profil på en app, jeg er en del af.

Det kommer af, at jeg i lang tid har følt mig ensom. Og det føles så tarveligt og trist at sige, for jeg har jo faktisk helt fantastiske mennesker omkring mig, som jeg ikke ville være foruden. Jeg elsker jer. I skal ikke føle jer ramt.

Godt, så er det af vejen. Jeg følte mig ensom. Jeg følte, jeg manglede mandlige venner i mit liv. Og det er der mange psykologiske grunde til, som jeg ikke orker dykke ned i lige nu, for det er slet ikke dét, som det her indlæg skal handle om. Det skal handle om, hvad kvinder møder på en chatapp, når de skriver, de leder efter venner.

Bare for god ordens skyld, ser min profil sådan her ud.

Der er billeder af mig selv, full body. Noget, der tog mig lang tid at turde på disse slags sider. Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at jeg er i et forhold, eller at jeg kun søger venner. Alligevel bliver jeg ustandseligt mødt af fyre, der spørger, hvad jeg søger. Og som spørger, om jeg har en kæreste. Eller skriver meget værre ting.


Jeg tror ikke, det går op for mænd, hvad vi som kvinder møder på nettet. Eller også gør det, for det er jo trods alt mænd, der skriver det til os. Men jeg føler alligevel, det er vigtigt, at fortælle åbent om det her. Jeg oplever i hvert fald ofte overraskelse, når jeg fortæller nogen om det.


I lang tid slettede jeg bare beskederne. Eller skrev "Jo, jeg har en kæreste," eller lignende. Men de blev ved. Og det overraskede mig, at folk ikke gik ind på min profil og læste. At de følte sig i deres fulde ret, til at skrive seksuelt til mig. Nogle gange i første besked. Så jeg begyndte at svare dem. Nogle gange hårdt. Nogengange undrende. Og så begyndte jeg at tage screenshots af vores samtaler. For holy moly, der er meget patriarkalsk pis gemt i nogle af de her mænd.


Eksempel 1 - Mænd, der ved alt om kvinder:

Her kommer lige lidt forhistorie til samtalen. Mark havde skrevet til mig, at han søgte venner. Jeg havde ikke svaret, fordi jeg ærligt kedede mig lidt i vores samtale. Han skrev så: "Du svarer ikke - formoder at du ikke er interesseret." - og herefter fulgte samtalen som på billedet herunder.

Ja, han er en charmerende fyr, ikke...

Mænd, der ved alt om kvinder, skal man passe på med. De føler sig højst sandsynligt som det bedre køn, og er svære at overbevise om andet.

Jeg er også forundret over, at det er de tre muligheder, vi får at arbejde med. Kneppe, dræbe eller gifte sig. Det minder mig meget som legen "fuck, marry, kill", hvor man får tildelt tre navne, enten på tre meget flotte eller tre meget ucharmerende mænd, og så skal man altså vælge, hvem man vil have sex med, giftes med og slå ihjel.

Som jeg skriver til ham, kan jeg ikke rigtigt se venskab nogen steder. Det skulle da lige være at gifte sig, men mener han virkelig, at man er nødt til at være gift, før man kan bygge et ordenligt venskab op? Eller mener han, at man er nødt til at have sex, før man kan lære nogen at kende? Jeg er forundret over den holdning, han møder verden med. Jeg behøver vel ikke fortælle, at vores samtale sluttede dér.


Eksempel 2 - Mænd, der vil have sex, og forventer at du vil det samme:

Det overrasker mig ikke som sådan, at modtage seksuelle beskeder på nettet. Det er blevet almindeligt. Desværre. Det er blevet så almindeligt, at jeg ikke engang tænker over det længere. Jeg ryster ikke engang på hovedet og undres. Jeg sletter bare beskederne og kommer videre med mit liv. Men dét i sig selv synes jeg er skræmmende. Det kan da ikke være rigtigt, at man som kvinde bare skal finde sig i, at blive mødt af det her. At mænd bare er sådan. Ved højlys dag.


Forestil dig det i den virkelige verden. Du går en tur i en park. Du er ude for måske at møde et rart menneske at snakke med. Og pludselig foran dig står en tysk mand og rækker tunge. Han kigger lystent på dig og siger "Lecke ich dich (jeg slikker dig)." Du ringer til politiet eller slår ham ned, eller løber langt væk. Et eller andet.


Du går videre. Foran dig står nu en stakkels mand og siger, at han har brug for at lære at tale bedre dansk. Men du er lige i gang med at få styr på dit eget liv, og har ikke lige overskud til at tage hans problemer på dig, så du forsøger venligt at sende ham på sprogkursus eller i det mindste på caféen ovre på hjørnet, hvor han måske kunne møde en venlig sjæl. Pludselig opdager du, at han også kigger på dig med det der tyske blik i øjnene. Han siger, at det ville hjælpe hans sprogkundskaber meget, hvis du ville have sex med ham. Bare hurtigt. Ham slår du ikke ned. Ham kigger du bare på med et forvirret blik og spørger ham,

præcis hvordan det ville hjælpe. Han siger, at det ville det bare. Meget.


Du går videre. Pludselig går der en mand ved siden af dig. Han prikker dig lidt nervøst på skulderen og siger: "Øhm... Undskyld hvis jeg forstyrrer Dem, jeg vil nødig være til besvær. Og jeg beklager, hvis dette fornærmer Dem på nogen måde, frøken, jeg ville bare høre, om De måske kunne have interesse i at se mig røre ved min erigerede penis, for siden at ejakulere? Igen må jeg beklage, hvis jeg fornærmer frøkenen."

Du tænker efter. "Jeg undrer mig over, hvordan det ikke skulle fornærme mig?", svarer du. Og nu ser manden ganske forvirret ud."Jeg forstår ikke?", siger han.

"Øh, jo du gør? Du har lige gjort et stort nummer ud af, at du ikke vil fornærme mig. Du ved da godt, at dit spørgsmål er fornærmende."

Nu begynder manden en lang forklaring, hvor han både undskylder, man også siger, at du da umuligt kan tro, at alle kvinder har det på samme måde som du har det. Du bruger lang tid på at snakke med ham. Han åbner op.

Han hedder Keith og indrømmer, at han på samme gåtur allerede havde spurgt ti forskellige kvinder om det samme. Og én af dem var interesserede. Han fortæller om sin onkel, der er syg, og som skælder ham ud hver dag, for det er Keiths' job at passe på ham. Han er kunstner og musiker, men efter han er begyndt at tage sig af sin onkel, har han ikke kunne skrive noget. Hverken tekst eller musik. Han er en ødelagt mand.

Han siger, at efter at havde hygget sig med den ene kvinde, der bed på, følte han sig enormt ensom, fordi han i virkeligheden leder efter kærlighed, og ikke bare meningsløs leg.

Du ender med at have ondt af Keith. Du siger, at I måske endda kunne blive venner. Og at han altid må finde dig i parken, hvis han har brug for en snak. Han siger, at du er et stort menneske. Og at han snart går live, så hvis du ser ham, må du gerne sige hej.

Og så forsvinder han for altid. Og du står tilbage og føler dig løjet for og snydt.


Lyder disse eksempler langt ude og mærkelige? Så er jeg enig med dig. Men det er ikke desto mindre, hvad jeg oplever på nettet. Om og om igen. Keith var særlig. Ham har jeg stadig ikke rigtigt forstået. Men jeg har ikke tænkt mig at bruge mere energi på dét.


Fordi det er på nettet, melder jeg dem ikke nogen steder. Eller slår dem ned. Til gengæld er jeg begyndt at undre mig igen. Det tror jeg egentlig er meget sundt.


Eksempel 3 - Mænd, der har en følelse af ejerskab over dig

Okay, så nogle af disse eksempler er relativt harmløse. Ved første øjekast.

Ham, der leder efter en sugarbaby kan jeg egentlig godt se gennem fingrene med. Om folk vil være en del af det eller ej, det må de helt selv bestemme. Jeg synes, det er så fint, hvis begge parter er glade for det arrangement. Men hans holdning vidner om ejerskab, og derfor er han kommet med i denne pulje. Jeg spurgte ham nysgerrigt, hvad det ville indebære, at være hans sugarbaby. Han forsvandt fra min indbakke, så han har højst sandsynligt blokeret mig. Han ledte med andre ord efter en lydig kvinde, der gjorde, hvad hun fik besked på.


Ham i midten, der siger, at jeg er en smuk hustru..... Jeg ved ikke helt, hvor han har det fra. Jeg er ikke gift. Måske er det en sprogbarrierer, og fred være med det. Men der er en underliggende idé om, at mit højeste ønske er at være nogens hustru. Han synes, han giver mig en kompliment. Og det er jeg så ikke enig med ham i.


Den tredje i denne pulje, var faktisk ham, der startede min idé om at tage screenshots af mine samtaler. For hans besked er på overfladen igen en kompliment. Men dykker man lidt ned i, hvad han egentlig skriver, bliver dette hurtigt den klammeste besked, jeg har modtaget online.


"Jeg misunder den mand, der har dig, fordi han kan kneppe en dejlig kvinde som dig, du er attraktiv og smuk kvinde (rose) (rose)."


Lad os lige pakke den ud. "Jeg misunder den mand, der har dig" er tydeligvis et udtryk om ejerskab. Måske vil "Brave" mene, at det i sig selv er en kompliment, at han synes, jeg er så dejlig, at han misunder min kæreste. Men men men, hvis det er en kompliment overhovedet, er det vist mest rettet mod min kæreste, der jo er helten, der fik "fanget mig" først. Han fortsætter: "fordi han kan kneppe en dejlig kvinde som dig". Dette er tydeligt seksuelt. Og igen et ulækkert billede på ejerskab. "Han kan kneppe mig" klinger meget hult i mine øre. Han skal ikke først spørge om lov, det er ikke noget, vi sammen skal være enige om... Det er tilbage til stenalderen - hulemanden, der kan, og derfor selvfølgelig gør det. Det grænser til overgreb. Er det kun mig?

Efter disse dejlige bemærkninger fortsætter han med en tom kompliment, nemlig, at jeg "er attraktiv og smuk kvinde (rose) (rose)". (Irriterer det også dig, at han mangler en artikel (AN attractive woman)?). Kan vi lige blive enige om, at attraktiv og smuk er det samme, for det første. Og at han efter sine tidligere udtagelser ikke kan redde noget som helst ved at kalde mig attraktiv? Kan vi også blive enige om, at hans fucking roser skriger langt væk, at han faktisk synes, han giver mig en gave i form af hans besked? Han mener helt ærligt, at han har gjort et godt stykke arbejde her. At jeg burde takke og bukke for hans ord.


Jeg brækker mig.

26 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle