Elsk så din krop!

Det er blevet en trend, at vi alle sammen skal være fulde af fejl og elske os selv, lige som vi er. Og det er i teorien fantastisk. For selvfølgelig er vi fejlagtige, og selvfølgelig skal vi kunne elske den, vi er, og den krop, vi har fået. Ellers bliver livet simpelthen for hårdt. Det ved jeg. Trust me.

Men det er også gået hen og blevet endnu et uopnåeligt mål for mange, fordi tanken om at føle så stærk en positiv følelse overfor sig selv virker utopisk, når man har prøvet at ændre sig selv og har gået og talt negativt til sig selv i årevis.


Så her er min guide til, hvordan du finder lidt kærlighed til din krop. Det er i hvert fald nogle af de ting, der har hjulpet mig:


1. Styr dit feed

Det første og absolut vigtigste råd jeg har til dig, der søger lidt mere selvkærlighed er i virkeligheden ret simpelt. Men også en svær øvelse.

Du er nødt til at stoppe med at følge alle de mennesker, der giver dig dårlig samvittighed, ondt i maven eller bare en følelse af at være forkert og se forkert ud. Hvis du scroller ned og får mavepustere hele tiden, er det da klart, at du har det dårligt med dig selv.

Fyld i stedet din instafeed med modige, stærke kvinder i alle størrelser. Jeg mener det - alle størrelser. Du er nødt til at se, at man kan være tyk og stadig elske sig selv. At man kan danse sexet. At man kan se stærk ud. Eller bare helt basalt: At man kan være tyk og smile.

Du er nødt til ikke længere at se juicekure og kvinder, der snakker om, at de bare mangler de sidste fem kilo, mens du tænker "gid jeg havde din krop". Du er nødt til at stoppe med at følge dem. I det mindste, til du selv er stærkere.


Jeg anbefaler:

Bodyposipanda - Megans farveskema er lyserød og lilla, og det er hendes verden også. Hun er ægte kropspositiv, og kold i røven, når det kommer til din ret til at elske dig selv.

GlitterAndLazers - Stærk, stor kvinde, der viser, at man godt kan være tyk og have en vild tøjstil samtidig. Hun danser og sidder i bikini midt på Times Square. Need I say more?

FatGirlsDanceMovement - Nu vi er ved tykke kvinder, der danser - her er en hel samling!

EffYourBeautyStandards - Her snakker vi tykke kvinder, handicappede kvinder, hår på benene og meget mere.

VoluptuousLeah - Leah er lækker, og hun ved det godt. Undertøj, blonder, badetøj (biniki), og altid et skævt smil på læben.

MyNameIsJessamyn - En stor kvinde, der dyrker yoga, og således viser os alle sammen, at vores kroppe kan meget mere, end vi får fortalt.

Babe_Ebba - Svensk skønhed. Jeg har ikke andre ord. Men dem jeg har, er fyldt med kærlighed.

Katrine Gisiger - Las os slutte på dansk. Katrine viser hver dag os allesammen, at vi godt må være fyldt med fejl.


Jeg havde faktisk ikke tænkt mig, at jeg skulle anbefale SÅ mange, men på den anden side... Lad os få din instagram til at flyde over!


2. Byt kærlighed ud med accept

Hvis tanken om at elske dig selv er for langt ude, så læg den lidt på hylden.

Start med at acceptere dig selv. Og hvis det virker for langt ude, så fokuser på dele af dig selv. Sig til dig selv: "Jeg accepterer, at mine pegefingrer er skæve." Bare for at starte et sted. Eller: "Det er okay, at jeg bruger en størrelse 42 i sko." Eller noget andet, som du tænker, at du kan lære at leve med.

Lad være med at starte ud med de store ting. En mave, der hænger, skæve bryster eller store lår. Det kan være for stor en mundfuld, og så ender du med at give op på hele projektet. Lær at acceptere det først. Med tiden vil du så kunne begynde næste øvelse.


3. Tal pænt til dig selv

Du skal øve sig på, at tale sødere til dig selv.

Den der ting, du lærte at acceptere? Den skal du nu prøve at sige noget positivt om.

Jeg synes fx, at det er ret grinern, at begge mine pegefingrer er skæve. Eller at jeg har hår på mine fødder. Da jeg opdagede det, grinede jeg og sagde til min kæreste: "Jeg tror sgu, jeg har været hobbit i et tidligere liv." Sådan havde jeg ikke reageret for to år siden.


En anden del af det her med at tale pænt til dig selv er, at du skal være opmærksom på dine egne tanker. For i løbet af en helt almindelig dag vil du uden nærmere eftertanke få tænkt nogle rigtig grimme ting om dig selv. Øv dig i at opfange dine tanker. Ta' dig selv i det. Og så stop dem. Med kærlighed.

Altså ikke: "Fuck, nu tænkte jeg grimt om mig selv igen, orh, hvorfor kan jeg ikke bare lade være!?" - For så er du pludselig bebrejdende igen.

Mere noget i retningen af: "Hov! Dér gjorde jeg det igen." - og hvis du ikke kan finde på noget at erstatte den negative tanke med, så bare stop dér. Registrér det, og lad den ligge. Men hvis du kan, så tænk: "Jeg ved jo faktisk godt inderst inde, at jeg ikke er dum." Hvis det var dét, tanken gik på. Eller: "Ej okay, jeg kan selvfølgelig heller ikke forvente at være den bedste danser på det her hold, når det nu er første gang, jeg deltager..."


Eller kig dig i spejlet og øv dig i at fokusere på de små ting ved dig selv, som du godt kan lide. Hvis du er nået til, at der er nogle.4. Ta' billeder af din krop

Det her punkt er grænseoverskridende. Men jeg tror på, det er vigtigt.

Ta' billeder af dig selv fra vinkler, du ikke er vant til at se. Ta' billede af din ryg. Når du står op, når du ligger ned. Ta' billeder af din numse, når du sidder ned. Eller når du står op. Ta' billeder af dine bryster nedefra. Af dig selv i profil. Eller hvad du ellers kan finde på.

Ikke for at dele dem nogen steder. Ikke fordi nogen andre nogensinde skal se dem. Men for at være nysgerrig på dig selv. Opdag dig selv. Og kig på billederne med kærlige øjne.


Mange af os har så svært ved at se på billeder af os selv uden først at lægge mærke til alle de små fejl, der er. "Ej, der gør mit øje mærkeligt." - "Øv, der er appelsinhud på benene." - "Ej, jeg har for meget tandkød, når jeg smiler." Alle de her tanker og mange flere kan opstå. Fordi vi er vant til, at vores billeder skal ligne alle de andres og helst dem i bladenes. Men det kan være ret sundt at øve sig i, at vores kroppe kan se forskellige ud, og selv at den samme krop, kan se forskellig ud alt efter, hvordan den står, sidder, ligger eller drejer sig.

Det er faktisk ret skønt at opdage, hvordan vores krop folder og udfolder sig.


Det her billede blev taget juledag sidste år. Da jeg så det første gang, kæmpede jeg meget med at finde noget positivt at sige. Jeg synes, jeg så tyk ud, jeg synes at mit hoved ligesom gik i et med min hals, og at mit hår sad helt forkert. Jeg synes, jeg var for rød i hovedet og at mine øjne var for små og underlige, og min næse var for stor til mit ansigt. Og så er der det der med tandkødet og smilet. For man må jo helst ikke se tandkødet, når man smiler.

Det er så nemt for mig at finde noget negativt at sige om billeder af mig selv, for jeg har øvet mig i årevis. Altså.. ååååårevis.


Nu kigger jeg på billedet og tænker, at jeg ser glad ud. Bare glad. Jeg fokuserer ikke på de små ting. Jeg husker dagen. Mindet. At jeg grinede en masse. At jeg ikke spiste mig alt for mæt, og at jeg derfor ikke havde skyldfølelse hele dagen. At den dag var en sejr. Og at jeg var stærk.

Engang kiggede jeg på gamle billeder, og så kun hvor tynd jeg engang var. Det var næsten det eneste, jeg lagde mærke til. Nu kigger jeg på billederne og husker, hvor trist jeg var. Hvor dårligt, jeg havde det med mig selv. Og nogengange husker jeg bare situationen. Det er trods alt dét, man har taget billedet for at huske.


5. Rør ved dig selv på en kærlig måde

Det lyder frækt. Det er nu faktisk ikke meningen. Min tanke her går på, at os, der ikke kan lide vores kroppe, er vant til at slå til fedtet, hive og flå i dellerne, osv. Det er en meget ukærlig måde at behandle vores kroppe på.

Nogle af os har steder på vores kroppe, som vi er utrygge ved at andre rør ved. Måske fordi, vi aldrig selv rør ved dem. Jeg har i hvert fald i årevis taget min kærestes hånd og flyttet den væk fra min mave, fordi jeg ikke ville have, han mærkede, at jeg er tyk. Som om han ikke vidste det?

Nu prøver jeg det modsatte. Jeg tager hans hånd og flytter den hen til min mave. Og beder ham nusse mig. Og før, jeg turde gøre det, var jeg nødt til selv at blive tryg ved det. Ved selv at være kærlig ved min mave. Det er en proces, og den tager lang tid. Så bare rolig. Ingen forventer, at du er klar til mavenus i morgen.

25 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle